Wednesday, 2 September 2015

Mini Kebun

Assalamualaikum,
Sallam petang Khamis rakan2 blogger,
penguñjung setia Kakmah, semuga sihat sejahtera
semuanya.
Petang ni KAkmah nak kongsi kegembiraan Kakmah
memiliki dan melihat mini kebun kakmah yang ada
dihadapan rumah kakmah aja. Pokok tomato
Kakmah dah berbunga nampaknya, mudah-mudahan 
sempat berbuah. 

Pokok kari Kakmah pun dah membesar nampaknya,
Sekarang kalau nak buat kari Kakmah tak
perlu lagi nak susah2 mencari daun kari
kerana dah ada dihadapan rumah.

Ni daun pandan Kakmah baru tanam, 
semuga tumbuh subur dan menambah
koleksi tanaman Kakmah

Inilah pokok tomato Kakmah 
yang baru belajar nak berbunga.
Ahh..seronok rasanya melihat tanaman yang 
subur walaupun hanya
dalam pasu.

Semuga jumpa lagi
Wassalam





2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kak Mah...

    tengok orang bercucuk tanam dalam pasu ni, rasa teringin kakcik nak buat. Tapi bila memikirkan kucing entah dari mana suka sangat tumpang pasu tu untuk dijadikan tempat membuang, terus terbantut keinginan...

    ReplyDelete