Monday, 17 June 2019

Selera Syawal

Assalamualaikim.
Alhamdulillah,
Sallam Aidil Fitri buat semua sahabat Kak Mah. Belum terlambat lagi kan nak ucap Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin. Lihatlah menu Kak Mah ni, inilah menu terbaik dan menyelerakan selepas musim perayaan ini.


Setelah berhari-hari makan kek, makan lemang lemang, makan rendang, makan biskut, muaklah pulak rasa tekak ni. Tercari-cari apa lauk yg tak berlemak, tak muak, ada pedas-pedas sikit. Akhirnya pekan sari baru ni beli ikan cencaru, siang potong kepala potong ekor, siat kulitnya, kelarkan dia. Tumbuk bawang, bawang putih, halia, serai, lengkuas, cili padi, lumurkan dan goreng. Kak Mah tambah terung panjang sikit.

Emmm.. inilah lauk paling best rupanya, selepas bermuak-muak di musim perayaan ini. Alhamdulillah. Nanti masak ikan masin pulak yer, tengok macam mana.Mesti best.

Ok, jumpa lagi.

Wassalam.

No comments:

Post a Comment