Wednesday 13 April 2016

Gulai Tempoyak Ikan Selayang Dengan Timun Muda Dan Belimbing Hitam

Assalamualaikum,

Sallam ceria, salam bahagia buat rakan-rakan blogger, dan peminat Blog Lipislady, Alhamdulillah bertemu lagi kita hari ini dalam entry baru Kak Mah. Sekadar nak cerita, tempat Kak Mah sekarang ini sedang mengalami krisis air, dah dua minggu Kak Mah dan penghuni lain flat ni mengangkut air dari tangki yang disediakan oleh PAIP, Pengurusan Air Pahang.


Walaupun tak ada air tetapi selera nak memasak tetap ada walaupun kebanyakannya Kak Mah dua beranak makan makanan yang dibeli dari kedai aja. Selalunya nasi gorenglah, tapi tengahari ini Kak Mah rasa terliur sangat nak makan gulai masam bila nampak tempoyak dalam peti ais. Maka jadilah juga gulai masam ikan selayang Kak Mah ini.

Rupanya ikan ni memang sedap kalau dibuat gulai masam. Tambah pulak Kak Mah masukkan sedikit hirisan timun muda, manisnya dan beberapa ulas belimbing hitam. Memang sedap, masam-masam manis.

Oklah jumpa lagi.
Wassalam.

No comments:

Post a Comment