Sunday, 27 June 2010

Menjawab Tag Daripada EN.YASSIN, Aku Anak Pahang.

Assalamualaikum,

Ari ni pepagi lagi keh dah berblog, sebab ari nih keh keje
sampai pukul 10.30 pg.Blog yang keh first sekali masuk
ialah blog En. Yassin blogger hebat dari Jerantut.Masa
keh kada' membaca blog dia yang keh tertinggal, jumpa
tag ini, yang mananama keh pun kena tag. Bagus juga ada
modal untuk entry hari ni. terima kasihEn Yassin.

1. Apa yang bermain di fikiran anda sekarang ini ?

Apa nak masak tengahari ni untuk anak bujang saya, sedangka
saya ari ni nok pegi makankenduri orang kawin, susah2 bagi
dia RM 5 biar dia pegi makan kat kedai ajalah.

2. Apakah nama samaran anda ?

Lipislady, yang lain2 tu saya tak guna dah so tak payah bagi
taulah. Sikit tentang Lipislady,dulu ada orang kata LIPISLADY,
wah mesti hebat dia nih, macam Lady Gaga, First Lady of
America, First Lady of Australia atau setidak-tidaknya macam
First Lady of Malaysia, DSRosmah Mansor. Tapi saya taklah
hebat cuma keh suka guna lipislady, untuk memperkenalkan
diri sebagai lady from Kuala Lipis itu aja.

3. Berikan tiga (3) orang yang anda sayang ?

Tiga orang yang paling saya sayang ialah anak2, menantu2
dan cucu2, tak lupa juga saudaramara, handai taulan, saudara
seIslam, paling istimewa rakan blogger alam maya yang tak
pernah bersua muka tapi dekat dihati.

4. Panggilan untuk si dia ?

Inilah soalan yang paling sedih untuk dijawab, kalau sidia yang
dimaksudkan itu bermaksudsuami atau kekasih kee......., saya
tidak punya, ada sesiapa yang boleh tolong carikan...?????

5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang
yang istimewa ?

Menghargai saya sebagaimana saya seadanya.

6. Blog manakah yang anda suka lawati ?

Blog umum, ada lawak sikit, ada nilai2 pendidikan, agama
sikit, peribadi sikit, ada gambar2 bagus.Blog masakan dan
kreatif juga suka, janji ada masa dan kesempatan.

7.Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda ?

Sapa ye yang saya nak tagkan lagi ni, tak sampai 15 pun
tak apa agaknya yee..

En Zulkbo, Hisyam Muhibbah, maiyah, marissa,
al-lavendri, waris pahang, Pak Cik Im,
Datin El, desa abu hassan, ummiross. Cukuplah tu
kut. Menjawab tag ni bukan paksaan, kalau ada kelapangan
silalah jawab, kalau keberatan abaikan ajalah.

Tarima kasih En Yassin, selesai dah. Selamat entry ari nih.

Sekian Wassalam

4 comments:

  1. Salam weh..
    Terima kasih menjawab TAG ini secepat kilat. Macam2 ada yeek kalau dah berkongsi cerita nie. Apapun terima kasih berbyk sebab menjawab TAG ini.

    ReplyDelete
  2. Zaman dah maju.Seme kene pantas

    ReplyDelete
  3. tahniah dah mnyetelkan tag hehe

    ReplyDelete
  4. Koi pun ader bagi award kat aok satu tu LL tapi nampak gayenyer belum ambik lagi tu..sila lah ambik ya.

    ReplyDelete