Thursday, 4 June 2015

Paten Terkini Kakmah

Assalamualaikum
Sallam Syaaban semua sahabat alam maya kakmah, hari ini dah 18 Syaaban yee, cuma ada 12 hari saja lagi kita nak menyambut bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan.Harap kita semua dah bersedia untuk melalui bulan Ramadhan yang sangat-sangat dinantikan oleh semua umat Islam ini.

Baiklah, untuk entry kakmah kali ini, kakmah nak kongsikan paten kait atau crochet yang kakmah sedang siapkan. In shaa Allah sebelum raya semuanya akan siap, jika tiada aral yang melintang. Silalah lihat, kalau berkenan atau teringin nak tempah boleh aja tinggalkan pesan kat komen dibawah tu, sertakan link anda nanti kakmah balas. Atau message aja kat no phone kakmah. Ok.

Paten ni boleh buat alas meja makan kerusi 6,8, atau 10
bergantung pada pilihan anda.

Yang warna kuming ni namanya paten bunga lawang,
nantikan paten seterusnya apabila siap nanti.

Yang ni paten biasa, granny boleh juga buat alas meja atau 
penutup peti ais. Kakmah selalunya buat penutup oven aja.

Ini paten yang kakmah buat menggunakan bunga lawang,
kat tengah2 tu yang lima kuntum tu lah bunga lawang.
ni untuk alas meja kopi yang bujur.

Alhamdulillah, harap sahabat2 semua suka menatap paten
kait atau crochet kakmah ini.

Semuga Jumpa lagi.
Wassalam.

2 comments:

  1. Assalam akak....boleh tlg bgtaw cmne nk buat jahitan tulang belut yg akak penah post kat blog ni....lilit ubi yg starting tu brape kak, 3 ke 4

    ReplyDelete
  2. Assalam akak....boleh tlg bgtaw cmne nk buat jahitan tulang belut yg akak penah post kat blog ni....lilit ubi yg starting tu brape kak, 3 ke 4

    ReplyDelete