Friday, 7 October 2016

Trip Kuantan

Assalamualaikum,
Sahabat alam maya, sahabat blogger yang dihormati, bertemu lagi hari ini dengan perkongsian dari Kak Mah.Hari ini Kak Mah nak kongsi trip Kak Mah ke Kuantan. Tapi bukan rombongak Cik Kiah yee, ini trip anjuran Jabatan Pertanian untuk kursus yang di namakan Tunas Baru, Azam Tani, khusus di adakan untuk peserta-peserta Azam tani yang akan mendapat sumbangan peralatan untuk memulakan atau membesarkan perniagaan.

Sudah tentulah Kak Mah salah seorang daripadanya yang akan mendapat peralatan tersebut. Kak Mah mohon alatan menjahit dan alatan membuat kek secara komersial. Alhamdulillah menjelang penghujung tahun ini dapatlah peralatan tersebt.


Yang teruja sangat Kak Mah nak kongsi, haaa..nampak tak gambar kat atas tu, itulah dia motivator yang menemani kami selama satu setengah hari dengan tajuk ceramahnya Mengenal Potensi Diri, Beliau terkenal dengan panggilan Ustaz Akhwan Afendi atau Ustaz Mawi kerana rupanya seiras dengan Mawi. 

Kak Mah suka sangat cara pendekatan dia, yang mendendangkan lagu-lagu yang ada kaitan dengan ceramahnya dengan menggunakan minus one terasa macam sedang menonton konsert penyanyi terkenal. First time Kak Mah jumpa penceramah macam ini.Nampak semua peserta berminat dan tidak ada masa untuk rasa mengantuk apa lagi berasa boring.Bergambar bersama Dato Kamariah, Pengarah Pertanian,
Beliaulah yang banyak menyumbang kepada program yang membantu wanita melalui pejabat Pertanian daerah dengan kerjasama Pejabat Daerah untuk mengenalpasti individu yang layak dan memerlukam peralatan tersebut.


Bergambar bersama Encik Nordin, motivator dari Jabatan Pertanian Negeri, Kuantan.

Program selama dua hari dua malam ini banyak memberi kesedaran dan semangat kepada kami untuk di aplikasikan kedalam kehidupan kami nanti. Alhamdulillah.

Semuga jumpa lagi
Wassalam.

No comments:

Post a Comment