Monday, 30 November 2009

Lemang Nih Makin Lama Makin Sedak


Assalamualaikum.

Tak soh kala keh tak menceritakan pasal lemang sempena ari raya aji nih. memang lemang nih semakin lama dan semakin sikit tinggalnya dalam kukus semakin sedak rasanya walaupun dicicah dengan kuoh mee kari semalam. BASI??...mana ada, melok lagi weh, taknye basilah, keh kukus tiap pagi. Kala rasa nok makan jee keh kukus semula bio dia lembut dan rasa macam lemang baru masok. 

Sekian, Wassalam

9 comments:

  1. aok nihhh...buat kun ncari lemang lah pulak..
    Hah..lemang Tok Ki ander..kona depan kubur Cina tuh..

    ReplyDelete
  2. pandai aok buat lemang, susah basi. Koi beli lemang kat tepi jalan, katanya molek, tapi tak masak.

    ReplyDelete
  3. Kenapa dua potongan lemang tu kaler cekelat, yg lain kaler putih?
    Ada spesel ingredient ke?

    ReplyDelete
  4. Lemang ceceh sardin sedakkk juga aok weh..

    ReplyDelete
  5. Biasa kash buat lemang boleh tahan seminggu weh..

    ReplyDelete
  6. Lemang cicoh sadin pepaleh la sedaknye.. Tapi ayoh keh tok melemang taun ni..beli je. Teringat arwoh wan keh buat lemang pulut itam..sedak mat..

    ReplyDelete
  7. lemang mmg sdp cicah ngan gape pun hehe.. letih dah mkn lemang

    ReplyDelete
  8. koi buat ketupat daun palas je...popalih sedapnya...

    ReplyDelete
  9. kala kepala dia ambuh gek basi walaupun kukus dak?

    ReplyDelete