Tak soh kala keh tak menceritakan pasal lemang sempena ari raya aji nih. memang lemang nih semakin lama dan semakin sikit tinggalnya dalam kukus semakin sedak rasanya walaupun dicicah dengan kuoh mee kari semalam. BASI??...mana ada, melok lagi weh, taknye basilah, keh kukus tiap pagi. Kala rasa nok makan jee keh kukus semula bio dia lembut dan rasa macam lemang baru masok.
Sekian, Wassalam
aok nihhh...buat kun ncari lemang lah pulak..
ReplyDeleteHah..lemang Tok Ki ander..kona depan kubur Cina tuh..
pandai aok buat lemang, susah basi. Koi beli lemang kat tepi jalan, katanya molek, tapi tak masak.
ReplyDeleteKenapa dua potongan lemang tu kaler cekelat, yg lain kaler putih?
ReplyDeleteAda spesel ingredient ke?
Lemang ceceh sardin sedakkk juga aok weh..
ReplyDeleteBiasa kash buat lemang boleh tahan seminggu weh..
ReplyDeleteLemang cicoh sadin pepaleh la sedaknye.. Tapi ayoh keh tok melemang taun ni..beli je. Teringat arwoh wan keh buat lemang pulut itam..sedak mat..
ReplyDeletelemang mmg sdp cicah ngan gape pun hehe.. letih dah mkn lemang
ReplyDeletekoi buat ketupat daun palas je...popalih sedapnya...
ReplyDeletekala kepala dia ambuh gek basi walaupun kukus dak?
ReplyDelete