Tuesday, 19 January 2010

Macam Tak Caya

Assalamualaikum.

Tepat jam 6.30 pagi keh menelefon steysen bas
Lim Siong bertanyakan sama ada bas dah nak
jalan ke tidak. " Belum lagilah" kata Master.
" Master tunggu saya yee.." " Awak dekat mana"
" Saya kat rumah lagi" " Mana" suara Master tinggi
sikit takut keh jauh lagi rosak jadual bas. " Ala
dekat aja,CP.Saya baru nak turun dari rumah ni"
kata keh nipu sikit pada hal keh baru aja siap pakai
baju yang lain2 belum lagi." Cepat sikit nanti awak
kena tinggal" "OK " kata keh.

Tepat jam 6.40 pagi keh sampai di Terminal, lengang
sorang pon tak ada kat situ. bas dah start enjin, gaya
nok jalan sangat dah. " Tadi awak telefon ke" Master
jerit keh dari jauh. " Yee" Kata keh. " Saya nak jalan
dah" Keh pon naik bas. " tadi tengok ada dua tiket jual,
tapi satu tu tak datang" kata master tanpa keh tanya.
"Tak sedo bangunlah tuh, tak per, hari nih saya charter
bas nih untuk saya seorang" kata keh. " Hahaha" master
gelak. Cam biasa keh mengambil tempat belakang dreba,
tapi mood untuk borak pagi nih tak ada. Keh cuma
mengelamun.

Tepat jam 9 pagi, bila buka mata tengok rupanya
keh dah sampai KL, dalam bas ada 5/6 orang sedang
turun bas, tah bila dan dimane deme tu naik keh kurang
pasti.Huh...baru keh perasan lenyak betul keh tido
pagi nih. malas nok jalan kaki keh ambil teksi ke destinasi
yang jauhnya kalau keh jalan kaki tak sampai 10 minit
sampailah. Tunggu klient sampai, sambil perati orang
keluar masuk bank dengan urusan masing2.

Tepat jam 10 pagi semua urusan selesai, tinggal tunggu
masuk hasil bulan depan. Memandangkan awal lagi klient
pelawa ajak minum. "Kalau nok belanja boleh" kata keh
tak malu. " Memang nak belanja pun" " Beres"

Tepat jam 11.30 pagi aktiviti minum dan borak selesai.
Mana lagi, PJ dah cancel, Klang pun tak jadi, mana lagi
baliklah. Memandangkan perut dah kenyang, keh ambil
keputusan ronda kejap sambil window shopping. Sandel!!,
yee mesti beli. Baju!! mesti beli......berjaya juga......

Tepat jam 1.00 tengahari keh sampai terminal bas semula.
"Tiket 1.30 Lipis satu. Ada lagi. Ok relex jap, gi cari bahan
bacaan, air bekal.

Tepat jam 4.00 petang keh dah sampai dirumah semula.
Tepat jam 4.50 petang entry terkini ini selamat di taip
dan upload kat Blog Lipislady.

Sekian Wassalam.

13 comments:

  1. Weh..kalo dulu dari Lepih nak nyampai Kolumpo jerih..
    Skrg..sempat tulis n3 lagih..terer aok..

    ReplyDelete
  2. Masyuk bisnes Lipislady, boleh gi KL balik hari, siap dgn entry sekali utk blog. Terer betul..

    ReplyDelete
  3. cute je bunyi criter demeh...!

    ReplyDelete
  4. Lady..Masa dulu-dulu,keh penoh naik bas ke KL, sampai di pekeliling,amik bas balik terus..takdan meronda pun..saja nak mengambihkan duit..hehe

    ReplyDelete
  5. Dah boleh tukar nama = Super Lipislady! Hebat aok.

    ReplyDelete
  6. handall..siap boleh soh bas tunggu lagii...pegi kl mcm gi koyan jer

    ReplyDelete
  7. loh bile g kelumpo nye. x dan tau dh blk umah yek

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum,

    * Sha, lima nam kali muntoh belum tentu sampai lagi yek, tapi sekatang ni tidur pun tak sempat lelap dah sampai Kl...hummm...dumia dah kecut hehehe..

    * Alhamdulillah, rezki yang Allah bagi kadang2 tak disangka...En Idi..

    * Hehehe En Pie..memang selalu cute keh nih...

    * Tu makan angin namanya cikgu lano...

    * Taklah hebat mana sangat kak Aida, brutal sikit aja tuh...

    * Haa lah maiyah, ada hasrat nok jumpa maiyah sebenarnya...nanti ada masa yee.. insyaAllah saya datang, bagi aja alamat...

    * En Nuar kala dia tak tunggu alamat dia jalan kosong..nasib ada keh sorang..

    * Jah, tak ingat nok telepon sesapa dah, nampok duit aja ..hehehe...

    ReplyDelete
  9. kalau ikut jalan lama, boleh buat mcm tu ker?

    ReplyDelete
  10. kirim salam ke ling siong kaye le deme ke duit oak ter

    ReplyDelete
  11. Ngape tak singgoh Jerantut?..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum,

    * Endiem, kala ikut jalan lama boleh juga, tapi malam sikit sampainya...

    * Memang dah kaya dah, aok patut mintok derma dengan deme tuh...cemomoi..

    * Yass, en relevan, keh tak tau pulok nok pegi kolumpo lalu dijerantut, munkin sebab keh sokmo tido bila naik bas, tak sedo limpas jerantut..esok2 keh jagalah...

    ReplyDelete