RAKAN YANG SUDI MEMERIAHKAN BLOG INI

Saturday, February 23, 2013

Macam Mana Nak Order Barangan Dari Website Harmoni

Assalamualaikum

INTIMAC, 
Diantara produk Harmony 
Dan banyak lagi.

Sila klik link ini kalau nak tengok produknya.



Ada rakan yang SMS kakmah bertanyakan macam mana nak order
Produk Harmoni dari website yang diberikan.
Kepada yang belum tau lagi macam mana caranya, ada dua cara 
boleh order, yang pertama boleh SMS kakmah, kakmah tolong 
orderkan, Kalau SMS kakmah, kakmah perlukan 
1. Nama Produk
2. Banyak yang di kehendaki,
3. Nama dan alamat penghantaran,
4. Alamat email 
5. Buat pembayaran ke akaun kakmah
a. MAYBANK  :  156114099481
CIMB BANK  :  06110003683201
Normah Binti Kumin
6. SMS Bukti pembayaran..019-9242529 atau 016-9540985
7. Tunggu Kakmah buat pengesahan dan balas email atau SMS
8. Kakmah order dan tunggu barangan sampai.

Mudah kan.

1. Kalau nak order sendiri, kena masuk ke website ini :-


2. Perkara pertama untuk membolehkan anda membeli secara online ialah mendaftar dengan website tersebut. Sila mendaftar dengan menklik butang ,Not Register Yet?. Setiap kali anda ingin membuat 
pesanan susulan anda mestilah Login dengan menggunakan username dan passward yang anda telah 
registerkan/daftarkan.

3. Setelah register, masuk ke website anda sendiri, pilih barangan yang anda kehendaki,  barang yang 
anda nak beli tersebut boleh masukkan kechart, ( Add to Chart ) Disebelah kanan website, diatas sekali
ada butang Show Chart disitu ada tercatat harga barangan yang telah anda pilih, atau nak beli. Untuk langkah seterusnya nak buat pembelian, boleh klik butang show chart dan anda akan di bawa kepada laman yang memaparkan nama barangan yang anda nak beli dan harganya sekali.

4. Langkah seterusnya skroll ke bawah sikit dan klik pada butang  Checkout.

5. Isikan Billing information/ maklumat penghantaran dan Shipping Information anda.
    Ini penting untuk diisi kerana barangan anda akan dihantar ke alamat ini.

6. Setelah itu klik butang Next, untuk pergi ke Shipper atau penghantaran. Pilih cara penghantaran sama ada
 Pos Laju - Peninsular ( Semenenjung ) Malaysia atau Pos Laju _ Sabah / Sarawak. Ada perbezaan kos penghantaran antara semenanjung dengan Sabah/Sarawak.

7. Klik butang next sekali lagi, dibawah sekali ada butang Payment Method, klik pada bulatan disebelah perkataan untuk mencari macam mana pembayaran akaan dibuat, jika pembayaran melalui deposit tunai sila klik pada bulatan dibawah sekali. Setelah membuat pilihan macam mana nak buat pembayaran, sila klik bitang next sekali lagi, anda akan masuk kelaman billing. Disini anda boleh lihat dan pastikan :
      1. Nama barangan yang anda ingin beli
      2. Harga kesemua barangan dan kos pos 
      3. Alamat dimana barangan akan dihantar
      
8. Setelah aanda pasti semuanya betul, anda catatkan jumlah bayaran yang perlu anda bayar.anda bolehlah tekan butang Comfirm Order, sebelum itu anda mesti klik pada kotak kecil dihadapan perkataan I agree to The Terms of Service. (Jika anda terlupa mencatat harganya, anda boleh ulang semula proses seperti mana mula2 tadi. bermula dari Show Chart, untk mendapatkan semula harga yang patut dibayar ) Apabila selesai anda bolehlah buat pembayaran di bank seperti berikut.

1. Maybank Acc. No.  564801641044 - atas nama Studio One Creative

2. CIMB Bank Acc No. 1427-0009929-0-58 - atas nama Studio One Creative

9. Setelah itu, buat pembayaran di Bank, dan SMS kan : 
1. Nama Bank
                                                                                    
  2. Tarikh masuk bank
                                                                                    
  3. Masa
                                                                                      
 4. No Rujukan atau Reference
                                                                                    
   5. Jumlah dimasukkan                  
                                                                                     
  6. No Invois
                                                                                      
 7. Nama Barangan yang nak di pesan.

SMS semua ni ke nombor  012-6229970 dan email ke harmony.myinfo@gmail.com

8. Tunggu beberapa beberapa hari untuk barangan anda sampai.

9. Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi  012-6229970. Pejabat 
   atau jika ingin hubungi kakmah boleh sms atau call no ni 0199242529 atau
   016-9450985




5 comments:

  1. Bisnes secara online memang sudah trend sekarang. Mudah tak perlu siap siap nak pegi ke kedai lagi dah.

    ReplyDelete
  2. selamat maju jaya dlm perniagaan kak Mah...

    ReplyDelete
  3. whοah this blog іs wοnԁerful i lοve
    studyіng youг агticleѕ. Keep
    up thе gooԁ work! You аlready knοω, lots of pеrsοnѕ are looκing аround for thіs informаtіon, you coulԁ аiԁ them
    greаtly.

    Ηere is my sіtе: rocket spanish platinum

    ReplyDelete
  4. wah..macam2 produk ada sekarang ni

    ReplyDelete