Wednesday, 6 April 2011

Susahnya Kalau Idea Dah Kering.

Assalamualaikum.

Rasanya dah hampir sejam keh duduk depan PC nih, konon nak buat entry baru malam ni. baru je letak tajuk bal..bla..bla.. tulis dua tiga baris ayat, ish rasa-rasa entry ni mesti panjang, sebab banyak sangat fakta yang mesti ditulis, ahhh, tak jadilah tajuk ni. Ok tajuk lainlah plak, tulis lagi dua tiga baris ayat, alah...tak bestlah entry ni.

Gigit jari, dongak kepala ke atas, apa tajuk yang paling best untuk buat entry malam ni yekkk...emmm...cuba tajuk nilah, ok tajuk bla..bla..bla...Isi ada dah dalam kepala, ohh tak boleh tajuk ni...abis apa yang bolehnya. Susah juga yee nak tulis entry dalam blog ni. Sampai gini sekali, ligat otak memutar nak cari tajuk yang sesuai.

Pukul 22.13, jam kat HP, maknanya dah pukul 10.13 malam, ish buang masa betul, tak bestnyalah kalau dah buntu idea ginih. Tegang aja rasa perasaan. Oklah malam awal lagi. Jalan-jalan blog kawan dululah. Nanti sambung semula.

Sekian Wassalam.

Oppsss...dah siap entry malam nih.

Sekali lagi

Wassalam.


10 comments:

  1. Kadang mmg gitu idea tandus.. buat tajuk best dah keknya tak kena pulak.. tulis panjang dah keknya tak best pulak... sudoh buang aje :(

    ReplyDelete
  2. Selalu gak jadi macam tu, tapi bertahan setakat setengah jam aje. Kalau setengah jam tak mahu dekat juga idea tu, memang simpan je draf tu, mana tahu ada idea nak sambung pulak nanti.

    ReplyDelete
  3. berblog nih ade masenyer....bile tengoh rajin, popalih ......hari2 update, bile mood malas dtg, sampai berminggu2 terbior sepi...

    ReplyDelete
  4. Sallam AAP,
    Yer memang gitulah,
    Sudahnya masa juga terbuang..

    ReplyDelete
  5. Sallam Kak Long Mawar Merah,
    Kalau rajin rujuk balik oklah,
    ni selalunya malas nak rujuk tu lah.
    Tu yang buang terus.

    ReplyDelete
  6. Sallam Cikgu Jang,
    Betul tu, kalau malas datang tu
    jangan kata nak tulis entry,
    jengok blog pun malas..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum LipisLady,

    Akak jarang dapat menulis waktu malam.

    Disebelah pagi selepas selesai urusan sepatut, waktu ni sunyi sebab orang lain gi kerja, kalau ada idea mari, masa ni boleh buat N3

    ReplyDelete
  8. xpe la tuu..ada jugek untuk malam ni ...!

    ReplyDelete