Monday, 21 May 2012

Dendan Dari Benang Kait.

Assalamualaikum,

Sallam pagi Isnin dan selamat memulakan tugas dengan
penuh ceria. Alhamdulillah setelah tiga hari tak berblog,
hari ni dapatlah kakmah berblog semula.


Pagi ni kakmah nak kongsi dendan dari benang kait yang kakmah buat
malam tadi sebelum tido. kakmah buat ni sebenarnya sekadar suka2
sebab tengok ada banyak lebihan benang yang tak digunakan.


Bila dah siap nampak macam ada guna plak. Boleh dipakai ditangan
untuk anak2 dara yang suka mengikat-ikat tangan dengan pelbagai
eksesori yang yang menarik yang banyak berada dipasaran 
sekarang ini

Boleh juga dijahit sebagai hiasan di tudung .


Simple tapi nampak kelainan sikit.
sebenarnya boleh juga di jahit pada lengan baju 
dan ditambah sedikit manik tabur,
nampak cantik.
kakmah tak dan nak siapkan. Dah nak publish sangat
entry ni.


Tapi paten yang kat bawah ni nampak cantik betul.
Boleh tak kakmah nak buat agaknya.
Buat sementara waktu ni tengok ajalah.


Semuga jumpa lagi,

Wassalam.

7 comments:

  1. akak ni kreatif betullah...cantik juga letak kat tudung kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sallam Ida,

      hehe...masa tak ada kerja,
      otak jalan je berangan nak buat apa?
      Cubalah Ida..

      Delete
  2. Assalamu'alaikum Kakmah.

    Rajin betul Kakmah memanfaatkan bahan2 yang ada. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumsallam kakcik,

      Minat kak cik, tangan tak boleh diam..

      Delete
  3. Hi LipisLady, you are very creative and good with your hands. I think ini tentu nak berapa jam buat....maybe bila tengok Tv, pusing2 kan...
    Dinsini ada juga I nampak people, kids wear this almost similar, but not sure what material.
    Chantek ni yang you buat.
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
  4. saya ni kerastangan .. tak sabar buat kerja2 halus ni.

    ReplyDelete
  5. Jom beli benang online di www.myyarnscollection.blogspot.com.
    Skarang tgh promotion.

    ReplyDelete