Sunday, 6 May 2012

Sarung Bantal Tangan - Crochet Lagi

 Assalamualaikum,

Bertemu lagi dipagi minggu yang ceria, Kemana gerangan tujuan hari ini,
bawak anak2 dan family jalan2? Kakmah kat rumah aja, menyiapkan
projek kakmah yanag baru ni.


Ni bakal sarung bantak tangan kakmah yang ke 4, baru siap sekeping.
dalam proses menyiapkan kepingan yang kedua, insya Allah hari ni 
boleh siap rasanya.


No pula projek yang dah lama terbengkalai, bakal disiapkan juga
dalam masa yang terdekat ini. Tak sabar kakmah nak tengok hasilnya,
nampak cantik kalau dah dicantum macam ini. Tapi lucu juga masa
kakmah nak atur dia, kakmah selalu je tersilap mata dengan warna dia.



Sambil2 tu kakmah cuba2 juga buat bunga ros ni, paten bunga ros
ni banyak caranya, yang ni lain sikit dari yang kakmah buat dulu.
tapi yang ni lebih mudah dibuat.

Oklah jumpa lagi,

Wassalam.

7 comments:

  1. Hello Kak Mah, they are really very beautuful. Ini saya tengok satu minggu punya handiwork. And saya suka the colours.
    Tu bunga rose is really very pretty. Really looks like a rose.
    It is always good to have a hobby.....
    I always admire women who can do this....boleh kira jari how many can do this.
    You have a nice day, apa masak hari ni? Ha ha.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. Hi Uncle Lee,
    Thank You, Thank You, I also like the colours very much,
    but i cannot see the real colours because of my monitor problem.. Me the orang lama, should have a hobby at least one, so bolehlah release tension sikit lepas penat bekerja...
    Hehe..hari ni i masak nasi dengan sup ayam saja..jemput makan haha...Thank You Lee..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Cek Mah,,

    Tiap kali mesti lain corak Dan warna.Cantik sungguh. Saya nak Cuba jugak lah.. Skarang ni saya Ada banyak masa terluang. Nak cari buku yang corak simple2 dulu. Takut kelaut jek hajat dihati ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sallam DO,

      Kakmah tengok kat internet je, ada juga yang simple2..tapi kakmah kalau tengok sample tu
      ambil masa lebih lama dari buatnya, menarik sangat2 paten2 yang ada dalam blog mereka2 yang memang khas untuk mengait ni..

      Delete
  4. as salam Kak Mah... mesti cantik bila dah siap nanti

    bunga ros tu pun cantik, buatlah warna benang yg lebih terang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sallam ibuintan,

      yerlah Ibuintan, bagi kakmah semua paten cantik,
      cuma kakmah kurang pandai sikit mengadun warna..kombinasinya kadang2 tak berapa menarik.

      Delete
  5. Kak, kalau saya mengadun warna mudah tapi nak mengaitnya terlalu payah...cantiknya...

    ReplyDelete